
2009 · SEMİNER
Tai-Chi Semineri 2009
Tai-Chi Chuan geleneğini, Çin’de “gölge boksu” olarak bilinen hareketli meditasyon yaklaşımıyla tanıttık.
SEMİNER
Hareket değil, dikkat
2009 yılında, Tai-Chi Chuan (Taijiquan) eğitmeni M. Harun Soydan ile bir seminer düzenledik. Çin’de “gölge boksu” olarak bilinen hareketli meditasyon geleneğini, kökeni ve yaklaşımıyla birlikte ele aldık.
Bu seminer kılıç eğitimi değildi. Kılıç çalışmasının arkasındaki duruş, nefes ve dikkat mantığını anlamak için farklı bir geleneğin diline başvurduk. Tai-Chi’de bir hamlenin dışarıda değil, içeride başladığı fikri, kılıç çalışmasında da karşılığını bulur.
BAĞLAM
Farklı disiplinler, aynı prensip
Kuzgun Akademi’de o dönemde sadece bir teknik öğretilmiyordu. Kılıç, kalkan, hançer, bıçak, sopa ve silahsızlandırma başlıklarının yanında duruş ve dikkat eğitimi de ayrı bir çalışmaydı. Farklı savaş sistemlerinin eğitmenleriyle bu tür seminerler düzenli olarak yapılıyordu.
Siz de aynı programı ister misiniz?
Üniversite, kurum veya şirket etkinliği için aynı formatı uygulayabiliriz: tanıtım oturumu, atölye ve gösteri.
İlgili Yazılar
HEMA Nedir?Bilgi Merkezi 12.11.2021Seymenler Parkı 2010Geçmiş Etkinlikler 15.06.2007Tarihi Okçuluk ve Binicilik 2010Geçmiş Etkinlikler 15.06.2009